Technológie

Snap ukázal nové AI okuliare Spectacles – konkuruje v sfére AR a VR!

Snap Spectacles

Snap predstavil už piatu generáciu svojich inteligentných okuliarov Spectacles 24, ktoré prinášajú množstvo vylepšení. Nový model disponuje väčším zorným poľom a umožňuje ovládanie pomocou gest, no zatiaľ je dostupný výlučne pre vývojárov v rámci predplatného za 99 dolárov mesačne.

„Rozšírená realita má obrovský potenciál, ale jej úspech závisí na vývojároch a programátoroch. Z tohto dôvodu sa v súčasnosti sústreďujeme na vytváranie robustného ekosystému pre priemyselné aplikácie AR, ktorý bude kľúčom k budúcemu rastu trhu,” uviedla Sophia Dominguez, riaditeľka platformy AR v spoločnosti Snap.

Okuliare prešli zásadnou zmenou aj v oblasti softvéru. Aktuálne podporujú viac ako dve desiatky AR zážitkov, vrátane hier od známych značiek ako Lego a Niantic. Nový model je však o niečo ťažší – váži 226 gramov, čo je nárast oproti predchádzajúcej váhe 134 gramov.

Novinkou je aj „režim diváka,” ktorý používateľom so smartfónom umožňuje sledovať AR zážitky v reálnom čase z perspektívy osoby, ktorá ich práve zdieľa.

Spoločnosť Snap sľubuje, že vývojári budú môcť v budúcnosti ponechať všetky príjmy z aplikácií a zážitkov vytvorených pre Spectacles. Hoci je nová generácia ešte v ranom štádiu s obmedzenými komerčnými príležitosťami, vedenie verí, že časom sa platforma stane bežnou súčasťou spotrebiteľských produktov.

Zdroje: Engadget