Novinky Umelá inteligencia Videá

VIDEO: Electronic Arts umožňuje vytvárať hry pomocou AI. Hráči reagujú kriticky

Electronic Arts je jednou z prvých herných spoločností, ktorá integruje umelú inteligenciu do svojej hlavnej stratégie. Na Investor Day 2024 bolo zreteľne predstavené, ako môže AI zásadne zmeniť spôsob, akým hráči tvoria a zažívajú herné svety.

Generálny riaditeľ Andrew Wilson načrtol víziu budúcnosti, kde hráči dokážu generovať kompletné herné svety pomocou jednoduchých príkazov. Demonštračné video pritom ukázalo, ako môže táto technológia premeniť fantázie hráčov na skutočnosť, respektíve aspoň to bolo jeho cieľom.

V ilustračnom videu dvaja hráči vytvorili svet z kartónových krabíc s použitím základných pokynov resp. promptov, vybrali si postavy a počas hry rozširovali prostredie.

Hoci bola táto ukážka pôvodne určená investorom, niektorí používatelia na platforme X vyjadrili sklamanie a pochybnosti o budúcnosti tohto konceptu. Mnohí tvrdia, že kreatívne možnosti od EA sú stále obmedzené v porovnaní s existujúcimi nástrojmi, ako je Forge v hre Halo.

„Predstavenstvo EA malo jedinečnú možnosť predviesť akýkoľvek veľkolepý, epický nápad, a vybrali si bludisko z kartónových krabíc? To je smiešne,” píše na platforme X v reakcii na demo video používateľ Reid Southen.