Novinky Umelá inteligencia Videá

Meta AI prekvapila modelom na generovanie videí – Movie Gen vytvorí aj zvuk!

Meta Movie Gen

Tvorba videí pomocou umelej inteligencie práve zaznamenala ďalší krok vpred. Je ním model Movie Gen od spoločnosti Meta AI.

Videá z tohto modelu prekvapili vysokou kvalitou a pozoruhodné sú aj široké možnosti pri ich tvorbe. Najzaujímavejšie však je, že model generuje aj zvukové efekty a hudbu. Pozrime sa bližšie na túto fascinujúcu technológiu.

Široké možnosti tvorby

Movie Gen zvláda nielen tvorbu rozmanitých scén podľa textového zadania. Dokáže podobným spôsobom aj upravovať existujúce videá. Napríklad zmeniť bežcovi oblečenie alebo, naopak, krajinu, ktorou beží.

Pes môže dostať inú farbu srsti. Letiaci lampión sa zas môže premeniť na obrovskú bublinu.

Sociálne siete sa plnia ukážkami a pozitívnymi reakciami používateľov.

Aj so zvukom!

Skutočne prelomová je ale možnosť vytvárať videá aj so zvukom. Môže to byť hudba, ale aj realistický zvuk prepojený s videom. Napríklad šum vodopádu či dažďa alebo šuchot lístia.

Na tejto ukážke dokonca pekne počujeme zvuk pohybujúceho sa skateboardu aj s nárazom na betón:

Personalizácia na dosah ruky

Nástroj umožňuje aj tvorbu personalizovaných videí. To znamená, že vytvorí videá s osobou používateľa alebo iným reálnym človekom. Stačí zadať popis scény a video s dotyčnou osobou.  Táto funkcia otvára nové možnosti pre kreatívnu tvorbu obsahu bez potreby náročného natáčania či editovania.

Žiaľ, v Európskej únii tento fascinujúci model zatiaľ nie je dostupný.

Zdroje: X, ai.meta.com