Novinky Umelá inteligencia

Nová AI funkcia pre Instagram: Vlastný asistent pomocou umelej inteligencie!

Instagram, umelá inteligencia

Meta prináša nové možnosti pre autorov obsahu na Instagrame. S novým nástrojom AI Studio si teraz môže každý (každý s prístupom k nemu) vytvoriť personalizovaného AI asistenta schopného viesť konverzácie so sledovateľmi v mene tvorcu.

Používatelia môžu nastaviť, na aké typy otázok má četbot odpovedať a aké témy má ignorovať. Inteligentný asistent môže tiež pomáhať s propagáciou obsahu či poskytovať fanúšikom informácie o práci daného kreatívcu. Všetko toto uvádza spoločnosť Meta v blogovom príspevku.

AI Studio od Mety navyše umožňuje navrhnúť si vlastnú, fiktívnu postavu. Týmto krokom Meta nadväzuje na úspech startupov ako CharacterAI či Replika, kde si ľudia už dnes vytvárajú citové puto so svojimi digitálnymi spoločníkmi.

Aby sa predišlo zneužitiu, Meta najprv testovala tento koncept s fiktívnymi verziami celebrít. Tento krok bol dôležitý pre vyhodnotenie potenciálnych rizík a vypracovanie bezpečnostných opatrení, píše sa v blogu.

Spoločnosť tiež tvrdí, že profily umelej inteligencie budú jasne označené všade, kde sa objavia. Pre tvorcov je k dispozícii príručka, ktorá podrobne opisuje proces tvorby vlastného asistenta.

Háčik pre obyvateľov EU

Európski používatelia sociálnych sietí však prichádzajú o možnosť vyskúšať si nové, inovatívne AI funkcie od Mety. Dôvodom sú prísne regulácie a pravidlá GDPR, ktoré dlhodobo spomaľujú technologický vývoj v regióne. Meta nedávno oznámila, že pre tieto prekážky zatiaľ nebude v EÚ sprístupňovať svoje funkcie umelej inteligencie.

Zdroje: theverge