Chatboti Umelá inteligencia

Blíži sa GPT Next. Má byť 100-násobne výkonnejší než GPT-4

gpt next openai japan

Na nedávnom summite KDDI spoločnosť OpenAI Japan oznámila, že ešte tento rok uvedie na trh novú generáciu svojich modelov umelej inteligencie. Najväčšia pozornosť sa pritom sústreďuje na model s názvom GPT Next.

„Zatiaľ čo GPT-3 a GPT-4 vykazujú relatívne podobné schopnosti, GPT Next by mohol dosiahnuť až stonásobné zlepšenie výkonu,” uviedol Tadao Nagasaki, bývalý prezident Amazon Web Services a súčasný generálny riaditeľ OpenAI Japan.

Nagasaki, odborník s dlhoročnými skúsenosťami v IT sektore, zdôraznil exponenciálnu rýchlosť, akou sa umelá inteligencia vyvíja. Jeho vyhlásenia sú v súlade s víziou OpenAI, ktorá v spolupráci s partnermi, ako je Microsoft, neustále pracuje na zdokonaľovaní svojich AI modelov.

Generálny riaditeľ OpenAI Sam Altman taktiež opakovane prisľubuje ďalší významný pokrok v oblasti umelej inteligencie. Na začiatku mája uviedol, že pripravovaný GPT-5 bude výrazne inteligentnejší a schopnejší než jeho predchodca GPT-4.

Podľa dostupných informácií pracuje OpenAI na projekte s kódovým názvom Orion, ktorý je považovaný za potenciálneho nástupcu GPT-4. Tento nový model by mal priniesť väčšiu spoľahlivosť a logickejšie rozhodovanie, vďaka inovatívnym tréningovým metódam v rámci projektu Strawberry, o ktorom sme písali tu.

Zdroje: TheDecoder